Ouders

Een kind is je dierbaarste bezit, heel cliché, maar waar. Ouder zijn maakt je kwetsbaar en het is niet altijd makkelijk. Dat weet elke ouder en toch is het soms lastig om toe te geven als het even niet lukt met jou of je kind. Door op deze website te kijken heb je misschien een eerste stap gezet. Heb je behoefte aan iemand om mee te praten of eens mee te kijken naar jouw kind of jouw gezinssituatie? Of zoek je hulp voor jouw kind? 

Jij bent de expert op het gebied van je kind en dat staat centraal in de begeleiding, maar opvoeden hoef je niet alleen te doen.

Kindertherapie

Veel ouders vragen zich af wat kindertherapie is en hoe het precies in zijn werk gaat? We werken altijd samen met ouders én het kind. Met ouders wordt besproken wat er aan de hand is en wat je hier als ouder(s) aan kunt doen. Het doel is om de situatie en het kind beter te begrijpen en te zien wat je als ouder zelf kunnen doen. Daarnaast komt het kind naar de praktijk en spelenderwijs gaan we aan de slag met de hulpvraag. Hierbij worden spel en activiteiten ingezet die bij zullen dragen aan een oplossing, een jong kind zal dit vooral ervaren als spelen. Wanneer een kind al wat ouder is zal uitlegd worden waarom we iets doen of kunnen we praten over het probleem of wat het kind nodig heeft. Door zowel met ouders als met het kind te werken versterken we de resultaten en zorgen we ervoor dat we samen dezelfde richting in gaan. 

Integratieve en cliëntgerichte benadering

Therapiepraktijk Teuntje werkt vanuit een integratieve en cliëntgerichte benadering. Dit betekend dat er gekeken wordt naar het specifieke kind, gezin en probleem. Hierdoor is elk traject anders en worden verschillende therapeutische middelen in gezet. Deze vorm van therapie is prettig en werkt goed omdat elk kind en elk probleem anders is en vraagt om een specifieke benadering. 

De fases van de kindertherapie

 • Kennismaking

  Kennismaking

  Neem contact op via de telefoon, e-mail of kom langs voor een kop koffie/thee. Is dit wat jullie zoeken? Het eerste contact is gratis en vrijblijvend.

 • Intake en oriëntatie

  Intake en oriëntatie

  Tijdens een intakegesprek van 1 tot 1,5 uur bespreken we wat het doel is van de begeleiding. Afhankelijk van de leeftijd van je kind beslissen we of hij/zij hierbij aanwezig is. De eerste sessies zijn oriënterend om inzicht te krijgen in jullie situatie.

 • Plannen en bijstellen

  Plannen en bijstellen

  Je kind komt langs bij de praktijk voor verschillende afspraken. We gaan actief aan de slag afgestemd op de interesses en sterke kanten van je kind. Ondertussen houden we contact over de begeleiding en bespreken we hoe jullie als ouders de begeleiding kunnen ondersteunen.

 • Afronding

  Afronding

  Jullie zijn een heel eind op weg en kunnen nu weer zelf vooruit. Tijdens de laatste afspraak vieren we wat jullie bereikt hebben en nemen we afscheid van elkaar.